Water, Internet en Geiten

Helaas ging het tripje naar de Nijl van vorige week niet door… De Sudanees die ons op zou komen halen hebben wij nooit gezien… Helaas, volgende keer beter! Nog niet gezwommen dus 😉 Naast zwemmen is douchen ook nog wel eens een probleem… Toen we aankwamen hadden we een dag geen water, vorige week ook 1 dagje, maar sinds afgelopen zondag ook niet meer… Er schijnt een knop te zijn om het water ‘aan’ te zetten, maar deze hebben we nog niet gevonden. Vanmorgen hadden we plots weer water: Douchen! Heerlijk! Maar vanmiddag weer niet.. 🙁

In onze zoektocht naar water hebben we contact gelegd met onze overburen. Een van deze mensen (ze wonen met ze 12’en in een kleiner appartement dan dat waar wij met z’n 2’en in wonen) is geboren in Nederland, erg toevallig! Nu krijgen we op z’n tijd een emmer met water van ze. En soms een kop thee of koffie.

Een andere zoektocht verliep helaas nog minder voorspoedig. De zoektocht naar een postkantoor. Na lang zoeken hebben we een groot, dicht gebouw gevonden met ongeveer 10.000 postvakjes, maar geen mogelijkheid om kaarten of postzegels te kopen (deze hebben we nog nergens gevonden…) en ook geen idee hoe we daar post zouden moeten ophalen… We houden het voorlopig bij mailen en bloggen 🙂

Soms vind je ook dingen die je liever niet ziet, zoals de overburen die een geit aan het slachten zijn voor de deur van ons appartement 😛 Na dit even aangezien te hebben zijn we over de hoop met ingewanden gestapt, langs een stapel vlees, huid en pootjes. Heerlijk! Later bleek dit voor het feest ter ere van de geboorte van z’n eerste zoon.

Vorige week zouden we ook nog naar de piramides gaan, maar dit ging ook niet door omdat we geen vergunning konden krijgen om de stad te verlaten. Erg vervelend, maar wel lekker een dag extra thuis op de bank Californication kijken 😀 Nu gaan we deze vrijdag waarschijnlijk naar andere piramides hier in de buurt. Ben benieuwd!

Onze plannen voor Ed Damazien lijken nu wel vast te staan. Volgende week woensdag worden we opgehaald voor een week naar ‘het echte Afrika’ zoals ze het hier noemen. Woensdag over 2 weken komen we weer terug in Khartum en dan hopen we snel weer door te vliegen naar Port Sudan voor 2 weken aan de Rode Zee. In totaal nog 3 weken LabView cursus geven.

Na dit bezoek aan Port Sudan zal Patrick alweer naar huis vliegen en kan ik nog 3 weken blijven. Waarschijnlijk zal ik dan 2 weken bij Alhya University in Karthoum iets van Computational Physics gaan geven en daarna nog een week helpen in het Lab van Al Neleen University. Mijn terugvlucht vanuit Karthum naar Istanbul is met 1,5 uur vervroegd. Dus iets vroeger opstaan, maar ook eerder in Istanbul en daar heb ik dan nog een hele middag, avond, nacht en ochtend voordat ik rond de geplande tijd naar Amsterdam vlieg.

Verder gaat alles wat ik nog niet genoemd heb ook prima. De Teaching Assistents hebben de cursus erop zitten en wachten op het examen. De Master studenten hebben nog 2 volle dagen tegoed. Dinsdag zullen beide groepen flink aan de slag moeten om de cursus te volbrengen.

Momenteel hebben we weer internet in ons appartement, maar of we dat ook in Ed Damazien hebben en Port Sudan weet ik niet. Laat staan een mobiel netwerk… dus hopelijk horen jullie nog genoeg van mij, anders is het een tijdje stil. Geen nieuws is goed nieuws 😉

(Ohja, zo’n jurk heb ik nog niet gekocht, maar misschien deze week nog ergens. Anders pas over een paar weken wanneer ik weer in Khartum ben voor mijn laatste 3 weken Sudan)

Gr. Chiel

3 Responses to “Water, Internet en Geiten”

  1. Eefje says:

    Hoi Michiel!

    Leuk om bij jou ook een verhaaltje te lezen! Het vult Patrick’s blog goed aan, zo krijg ik er een mooi beeld bij wat jullie allemaal (net niet kunnen) doen. Veel succes nog met lesgeven, rondvliegen van hot naar her en met de ingewanden van de geit!

    Groetjes
    Eefje

  2. anke says:

    haaai broertje!!

    klinkt erg indrukwekkend allemaal!! leuk om je verhalen te lezen en de foto’s te zien!! enne…wat zullen jullie lekker ruiken…whaha

    veel plezier nog!!!
    kus je zus

  3. Ilse says:

    He Chiel,

    Dat klinkt allemaal heel erg ehm….. gezellig. Ik hoop dat je de tijd van je leven hebt. Heb je nog wat die geit gehad, behalve een stapel, ik denk ondertussen onwelriekend, afvalvlees voor de deur? Of was je niet welkom op het feest?

    heel veel plezier en veel stromend water toegewenst

    ilse en sopje en suus