Niet naar Port Sudan….

Helaas heeft Red Sea University ons laten weten geen gebruik te willen maken van onze LabView Cursus… Dit gooit onze plannen enigzins door elkaar… We zouden namelijk een week naar Ed Damazin gaan en daarna naar de Red Sea University in Port Sudan. Gelukkig zijn er genoeg andere universiteiten wel geinteresseerd in onze kennis 😛 Dus we kunnen naar een universiteit in Shandi gaan. Dit is iets noorderlijker dan Karthum, maar veel minder ver weg dan Port Sudan. Ze hebben hier allemaal dure computers en apparatuur staan, maar geen idee hoe het werkt 😛 Aan de ene kant erg jammer dat we niet een paar weekjes bij de Rode Zee kunnen doorbrengen, maar het schijnt er niet zo gezellig te zijn en de reis ernaartoe is ook erg zwaar. Omdat we erg goede verhalen over Ed Damazin horen hebben we besloten daar twee weken te blijven in plaats van een week. Dan hebben we veel tijd om naar het National park met wilde dieren te gaan en om de omgeving te bekijken 🙂 Na die twee weken keren we terug naar Karthum en gaan we direct of een dag later door naar Shandi, dat is maar 3 uur rijden. Naar Ed Damazin is 10 uur rijden :S

De 21ste komen we weer terug in Karthum en zal Patrick terug naar Nederland gaan. Waarschijnlijk blijft mijn programma daarna gelijk, maar misschien dat ik dan toch nog met Mart een paar dagen naar Port Sudan kan gaan om contacten te verbeteren 🙂

Vandaag gelukkig wel naar de Piramides geweest! Om 6u op! En om 7 uur zouden we opgehaald worden. Nouja, eerst wel, toen niet en later toch weer wel. Heel handig. Helaas bleek ‘s ochtends dat het toch weer niet zo zou zijn, dus toen zijn we met z’n zevenen in een klein autootje gekropen. Een bestuurder, een bijrijder, 3 mensen achterin en 2 in de achterbak 🙂 En zo zijn we naar een aantal tempels gereden. De echte piramides en de ‘Royal City’ waren niet meer haalbaar omdat we pas om half 10 vertrokken. Deze liggen echter dicht bij Shandi, dus een bezoekje zit er alsnog wel in.

In mijn Geoblog heb ik een aantal locaties van de tempels toegevoegd. Het is nu tijd om te gaan slapen, dus snel meer foto’s, we hebben er erg veel van vandaag. En hopelijk blijven we gezegend met Internet: Inshallah!

One Response to “Niet naar Port Sudan….”

  1. Frank says:

    Goed om van je te horen. Ik kom nu net terug van een feestje op het sportcentrum. Er is weer het basketballtoernooi, waar je vorig jaar nog meedeed! Ik ben geblesseerd dus doe niet mee, maar het was weer goed!

    Plezier!