Bijna thuis!

Goedemorgen!

Na een moeizame reis van Khartum naar Istanbul ben ik nu echt bijna thuis! De laatste week was erg gezellig op de prive Universiteit. Mijn laatste 2 dagen heb ik vooral op de grote markt (souq) van Omdurman doorgebracht, inkopen doen! 😉

Gistermorgen zou ik om 8u worden opgehaald door iemand die mij door het vliegveld zou loodsen, helaas was deze er om half 9 nog niet en mijn vlucht ging al om 10u15! Gelukkig heeft Artolli mij op het vliegveld gedropt, maar hij mocht niet mee om mij te helpen bij alle controles, formulieren en checkpoints… Gelukkig waren er veel mensen die er met je bagage vandoor gingen en wanneer ik die volgde kwam ik steeds een stapje verder. Nouja, eerst een stap verder, dan een opdracht in het Arabisch ontcijferen, terug, opdracht uitvoeren, kijken of je het goed begrepen hebt en dan verder. Net een computerspel, met tijdslimiet!

Nadat ik alle opdracht succesvol had voltooid zocht ik na het inchecken naar een wisselkantoor, die zou hier ergens moeten zitten… maar helaas was die nu buiten het vliegveld.. Dus weer terug (soort van Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start, u krijgt geen 20.000 euro) Maar uiteindelijk geld kunnen wisselen en de 2e keer ging alles gelukkig sneller.

In het vliegtuig wat kunnen bijkomen. Er zaten gemiddeld maar 2 mensen per 3 plaatsen, dus luxe! Ook het eten en drinken was weer prima. Maarja, nu op naar Istanbul.

Gelukkig is Turks Engels heel goed te verstaan, dus ik had geen idee waar ik naartoe moest. Maar volg de meute en je komt vanzelf ergens 🙂 Bij de Transit balie werd ik naar de paspoort controle verwezen. (Lees / hoor: NIETS over visa oid) Dus lekker in de rij om vervolgens na een uur wachten weer de bekende Kanskaart te trekken! Terug, 10 euro betalen en weer achteraan de rij aansluiten.

Het leuke is dat je wel wat leert en dan helpt de 2e keer. Het lijkt erop dat de meeste mensen met een (hier bedoel ik verder niets mee) Balkan uiterlijk, beschikken over een minder modern paspoort. (Alles politiek verantwoord geformuleerd?) De controle hiervan duurt gemiddeld zo’n 10 minuten. Modernere paspoorten gaan door de scan en zijn klaar. Dus sluit aan achter alle mensen met een modern ogend paspoort in de hand! 🙂

Het volgende level was het zoeken van de Hotelbalie en het twijfelen over je bagage… Is deze ingecheckt voor Istanbul of Amsterdam? Het lezen van Arabisch gaat mij nog steeds slecht af, dus geen idee.. Op hoop van zege gaan we ervan uit dat het nu in Amsterdam op mij staat te wachten 🙂

Bijna buiten het vliegveld, ergens in een donker hoekje vond ik de hotelbalie en daar ging het vervolgens gelukkig allemaal soepeler. Na een paar minuten werd ik met een busje naar een 4 sterren hotel gebracht met tv, bad, en internet! Het fijnste was eigenlijk gewoon het gebrek aan zand en stof en natuurlijk warm water! Heerlijk!

Nog even de stad in geweest, maar te moe om veel te bezoeken, wel Kebab gegeten en later in het hotel ontzettend goed avond gegeten en een heerlijk koel biertje genuttigd! Na een korte nacht om 4u op, half 5 ontbijt, 5 uur met de bus naar het vliegveld en daarna soepel door de controles en ingechecked!

Nu maar eens boarden en op naar Nederland!

2 Responses to “Bijna thuis!”

  1. Frank says:

    Goed man! Kom je deze week een hapje eten?

  2. Lisette says:

    Nog 2 weken chiel, en dan mag je weer inchecken en boarden! Dat zal hopelijk een stuk gemakkelijker gaan:)!