Update’tje

Mijn laatste weken zijn redelijk rustig, per dag een paar uur college, zo nu en dan een extra lezing. Vandaag ging erg goed en hopelijk hebben de studenten er weer wat van opgestoken 🙂

Gisteravond werd ik plots uitgenodigd voor een bruiloft, erg leuk natuurlijk om dit mee te maken. Na lang wachten werd ik opgehaald en gingen we naar de andere kant van de stad. Vanuit het kleine busje zag ik zelfs 2 checkpoints voorbij komen, dus het was zelfs buiten de stad..

Een bruiloft hier bestaat uit meerdere dagen en vandaag was alleen voor de mannen. Eerst een heel ritueel waarbij de handen en voeten van bruidegom worden geverfd en daarna keiharde muziek, dansen en eten.

De muziek werd verzorgd door een heuze band, erg gezellig, maar zo hard dat je niet kan praten. Iedereen danst en de blanke moest natuurlijk ook meedoen 🙂 Gelukkig waren er maar 2 camera’s die constant op mij waren gericht. Het eten was een soort rijstenpap en oliebollen in de vorm van donuts, erg lekker!

Toen het feest nog een half uur zou moeten duren werd plots (volgens mij in het midden van een nummer) de muziek gestopt, rende het grootste gedeelte van de mensen snel weg en sloeg de sfeer om van gezelligheid en vreugde naar verdriet en verbijstering.. Iemand van de famlie bleek plots te zijn overleden… erg tragisch allemaal en het duurde even voordat ik doorhad wat er aan de hand was.

We zijn met de mensen die over waren binnen gaan zitten en na een uur kwam iemand op het idee om mij naar huis te brengen, wat ik wel waardeerde. Alle arabische gesprekken vind ik nog steeds moeilijk te volgen al kan ik mij ondertussen aardig redden in het arabisch. Al met al een bijzondere avond. Vrijdag is de echte trouwerij, maar dat is een van mijn laatste avonden, dus ik kijk nog even of ik daar bij zal zijn.

Dan nog even over Wilders, tja.. laat ik mijn mening maar even voor mij houden, dan blijft het gezelliger 😉 Dat zouden meer mensen moeten doen! 😛 Totdat JP een aardige brief in alle arabische kranten liet zetten was er helemaal niets over die hele film te lezen of te horen. Nu staan de kranten er echter helemaal vol mee. Er zullen wellicht demonstraties komen, net als in andere landen. Nog waarschijnlijker zijn deze, net als hier, door de regering in scene gezet. De lokale mensen hebben belangrijkere dingen te doen. Ben benieuwd! Maar ik maak mij absoluut geen zorgen.

Over een week weer thuis! Gezellig, kijk ik naar uit!

Comments are closed.