Archive for the ‘Personal’ Category

Planning 2008

Sunday, January 20th, 2008

Geen goede voornemens, althans, geen nieuwe. Wel veel plannen, heel veel nieuwe plannen. Nog nooit heb ik aan het begin van een nieuw jaar al zoveel gepland als voor 2008. Ondanks al deze plannen is er nog veel onzeker, maar dat houdt het spannend! Een groot deel van dit weblog zal gevuld worden met reisverhalen. Reisverhalen? Ja, reisverhalen… Nog minder dan 2 weken en dan zit ik voor 2,5 maand in Sudan. Soedan? Ja, Sudan… Ook spannend! Wat ga je daar doen?!?! College geven. In Soedan? Ja, in Sudan. Eerst 1 maand in de hoofdstad Khartoum en dan 2 weken in Port Sudan, aan de Rode Zee. Daarna is het nog wat onzeker, misschien blijf ik nog een maand, misschien pak ik het eerste vliegtuig naar huis.

Gelukkig ga ik niet alleen. De eerste 1,5 maand ben ik daar samen met Patrick. Een goede vriend van mij die 2 jaar terug al eens in Sudan is geweest. De voorbereidingen zijn in volle gang. We willen begin februari weg, alleen moeten de tickets nog even worden geboekt. Maar dat komt allemaal goed! Zodra we een vlucht hebben blog ik het hier.

Na deze cultuurshock, shocken we nog even door op de studiereis naar California. Deze 2 weekse reis naar Los Angeles, San Fransisco en Las Vegas is volgepland met excursies en lezingen op Universiteiten en Instituten. Erg gaaf! Maar wel druk. Daarom hebben Tim (studiegenoot) en ik er nog een week Amerika bijgeboekt. We verblijven een extra nacht in Las Vegas en pakken dan het vliegtuig naar Philadelphia. Hier blijven we een nacht en gaan dan door naar New York. Vijf dagen later vliegen we weer naar Amsterdam.

Dan is het alweer half mei en het wordt dan tijd voor mijn laatste stage. Hierover tegen die tijd meer. In april hoor ik ook meer over mijn promotie. En dan wordt het toch ook eens tijd om af te studeren. Hierover later ook meer πŸ˜‰

Voor Sudan en de VS maak ik twee aparte pagina’s met veel foto’s en verhalen. Meer plannen volgen, maar waarschijnlijk zijn die voor 2009 πŸ™‚

Winterweekend Duitsland

Tuesday, December 18th, 2007

Ook dit jaar gingen we weer winterkamperen in Duitsland. Deze keer met z’n achten! Op vrijdagmiddag vertrokken we met twee auto’s richting Gerolstein. ‘s Avonds laat kwamen we aan en na een korte omkleedsessie gingen we op pad. Het was donker en koud, dus we zochten snel een mooie plek om te kamperen. Midden in het bos hebben we de tenten opgezet en een warm vuurtje gemaakt πŸ™‚ Na het avondeten, stevige erwtensoep uit blik, gingen we op tijd slapen want het was behoorlijk koud. De volgende dag fijn nog een stukje gelopen, zoals te zien op onderstaande foto.

Winterweekend Duitsland

De volgende nacht was de lucht helder, dus de temperatuur zakte onder de -5 graden celsius. Niet heel aangenaam in je slaapzak tot +2, maar we hebben het weer overleefd! Op zondag eindigden we welverdiend in de kroeg in Gerolstein. Op de terugweg nog genoten van een echte Duitse snitzel. En thuis weer genoten van een warme douche en de luxe van een fijn warm bed πŸ™‚

Coxarthrose.nl

Sunday, November 11th, 2007

Op de Rijndijk woonde ik o.a. samen met Arthur, hij is nu verhuisd naar Utrecht. Op de Hogeschool heeft hij met zijn projectgroep een ‘best practice’ manueel therapeutisch behandelprotocol voor patiΓ«nten met coxarthrose ontwikkeld. Er moest natuurlijk ook een website worden ontwikkeld, dus daar heb ik hem een beetje mee geholpen. Het resultaat is een strakke en overzichtelijke site. De informatie is geschikt voor therapeuten, verwijzers en patienten.

Coxarthrose.nl

Wetenschapsdag 2007

Monday, October 22nd, 2007

Na weken van voorbereiding was het zondag 21 oktober dan zo ver. De Wetenschapsdag 2007. Met de Science and Communication Master hebben we de hal van het Gorleaus gebouw omgebouwd tot 3 klimaatzones die vanuit een huiskamer dichter bij huis werden gebracht. Er was een ijsbioscoop, een quiz, diverse dierenspelletjes, een tekentafel en er werden foto’s gemaakt. Deze zijn in de loop van de week op hier te vinden. Met meer dan 2500 bezoekers was de dag een groot succes!

Indian Summer Festival!

Sunday, June 24th, 2007

Indian Summer FestivalJune the 23th, in Broek op Langedijk, the Indian Summer Festival took place. I went there with Bart and we stayed with his uncle near Alkmaar. Some artists that we saw there; Ilse de Lange, Johan, De Heideroosjes, Within Temptation, Victor Coral, Fedde le Grand, Audio Bullys and Marco V.

Life Update ;-)

Thursday, June 21st, 2007

Finally! After a long search with 2 friends we found an apartment in the center of Leiden. Today we received an e-mail to confirm that we can rent the apartment from next month!

Last weeks where a bit busy, I had a basketball tournament, a volleyball tournament, I went sailing in Friesland and of course we tried to find a new apartment.

Frank and Michiel @ FrispopOn Friday 14 June Frank organized FrisPop, a new festival for students, organized by students in Leiden.

Also I’m finishing my master thesis this month so I did a lot of programming to finish the project. And of course I have to work 10 hours a week in Schagen.

Yesterday there was an El-Cid pre-party. This is the introduction week for new students in Leiden and everybody who will help that week partied all night long in LVC.

Next weekend I will go to the Indian Summer festival and on Sunday to Parkpop in Den Haag. Tonight a housewarming of Matthijs and after that another party from MFLS in Hepato. Busy busy busy… πŸ™‚