Archive for the ‘Computer Science’ Category

Planning 2008

Sunday, January 20th, 2008

Geen goede voornemens, althans, geen nieuwe. Wel veel plannen, heel veel nieuwe plannen. Nog nooit heb ik aan het begin van een nieuw jaar al zoveel gepland als voor 2008. Ondanks al deze plannen is er nog veel onzeker, maar dat houdt het spannend! Een groot deel van dit weblog zal gevuld worden met reisverhalen. Reisverhalen? Ja, reisverhalen… Nog minder dan 2 weken en dan zit ik voor 2,5 maand in Sudan. Soedan? Ja, Sudan… Ook spannend! Wat ga je daar doen?!?! College geven. In Soedan? Ja, in Sudan. Eerst 1 maand in de hoofdstad Khartoum en dan 2 weken in Port Sudan, aan de Rode Zee. Daarna is het nog wat onzeker, misschien blijf ik nog een maand, misschien pak ik het eerste vliegtuig naar huis.

Gelukkig ga ik niet alleen. De eerste 1,5 maand ben ik daar samen met Patrick. Een goede vriend van mij die 2 jaar terug al eens in Sudan is geweest. De voorbereidingen zijn in volle gang. We willen begin februari weg, alleen moeten de tickets nog even worden geboekt. Maar dat komt allemaal goed! Zodra we een vlucht hebben blog ik het hier.

Na deze cultuurshock, shocken we nog even door op de studiereis naar California. Deze 2 weekse reis naar Los Angeles, San Fransisco en Las Vegas is volgepland met excursies en lezingen op Universiteiten en Instituten. Erg gaaf! Maar wel druk. Daarom hebben Tim (studiegenoot) en ik er nog een week Amerika bijgeboekt. We verblijven een extra nacht in Las Vegas en pakken dan het vliegtuig naar Philadelphia. Hier blijven we een nacht en gaan dan door naar New York. Vijf dagen later vliegen we weer naar Amsterdam.

Dan is het alweer half mei en het wordt dan tijd voor mijn laatste stage. Hierover tegen die tijd meer. In april hoor ik ook meer over mijn promotie. En dan wordt het toch ook eens tijd om af te studeren. Hierover later ook meer 😉

Voor Sudan en de VS maak ik twee aparte pagina’s met veel foto’s en verhalen. Meer plannen volgen, maar waarschijnlijk zijn die voor 2009 🙂

Leiden University

Wednesday, May 30th, 2007

Currently I study at Leiden University. I almost finished my Bachelor and I’m already working on my Master research project at the Centre for Mathematics and Computer Science. In the SEN3 group we do research into Component Based Software Engineering.

Currently I’m creating tools for this in the Eclipse Environment.